Annat inhandlat


Igår blev det även en rosa topp med puffärmar och ett svart fodral från Gina Tricot. Fodralen sålde de ut nu för 49 kr och då kunde jag inte låta bli.

Puss Malin

Så himla glad!

Ja jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Min fina häst är bättre, inte helt bra men klart lite bättre! det var tårar när jag fick beskedet. Jag fick sitta upp och skritta han 15 min för första gången på länge. I 6 veckor ska han skrittas 20 min varannan dag och sedan ska vi på återbesök til Skara.
Jag är så glad!
Kram ♥




Veckans fynd


Det var bara måndag igår, jag vet, men denna kofta från HM Divided är en goding. Marinblå stickad med pälskrage som man kan ta bort och ha som accessoar till andra plagg.
Like it.
Ena ärmen ser länge ut än den andra på något konstigt sätt. Är inte så i verkligheten=)

Snart ska vi bege oss till Skara. Vi hörs senare så ska jag lägga upp lite till som jag inhandlade igår.

Kram

Tisdag morgon

Idag ska jag plugga lite på förmiddagen, och kl 1 ska vi vara tillbaka på djursjukhuset med min fina häst. Då ska de ultraljuda honom och se om det skett någon förbättring.
Jag håller alla mina tummar och tår.

Hörs senare
Kram


En riktig goding



Chris Cornell med låten Scream från senaste avsnittet av One Tree Hill som släpptes förra måndagen i USA.
Så bra!

Kram

Danska Agusta

Förra veckan beställde jag strumpbyxor från danska Agusta. Engla tipsade om ett par strumpbyxor från Sneaky Fox och det blev ett par liknande, men inte samma. Det var inga problem alls. Idag kom de och med en glad överraskning. Hon som packat min order, Janni heter hon, hade skrivit en liten personlig lapp. Frakten var lika dyr som strumpbyxorna i sig, så hon skrev att hon skickade med ett extra par. Förutom de rosa jag beställt fick jag ett par ljuslila knähöga strumpbyxor, och en påse Haribo smågodis. Mumms!
Jag fick dessutom en häfte med kläder från Hawaleschkas Kollektion för höst/vinter 2008. Där fanns det mycket snyggt att se på.

Jag gillar Agusta, kanske blir en order till där ifrån någon gång.

Kram ♥




Dålig uppdatering

Japp, jag vet. Förlåt! Idag har jag jobbat och sedan vart i stan med min mor och hämtat ett nytt köksbord.
Har i alla fall vart på ute i Skövde på lunchen och fyndat lite. Återkommer med det=)

Kram

Trött

Nu är jag trött, så trött . Har vart på tävling med Julia hela dagen, sedan städat lägenheten. Torka överallt, bakom allt, i allt. Det tog tid och nu har orken tagit slut. Så nu ska jag dusha och sedan ta en lång och skön tupplur.
Får uppdatera mer imorgon.

Kram Malin

Stickat och mysigt

  

Jag letar just nu efter en mysig kofta att mysa i när det blir kallare. Jag skulle helst vilja ha en lite längre som man kan ha till strumpbyxor eller leggings, och dessa gillar jag.

Svart kofta från Gina Tricot
Vit kofta från Gina Tricot
Grå kofta med snygg knäppning i kortare modell från La Redoute
Vit kofta från BikBok

Den svarta från Gina och den vita från BikBok är mina absoluta favoriter!

Kram

Kom hem till mig..



Denna är på väg hem till mig nu. Har suktat efter den länge och ett tag var den borta från Attraktivts hemsida. Nu fanns den igen och jag  tänkte inte vänta längre.
Puderrosa klänning med svart spets. Underbar!

Jag är hemma igen nu. Det blev en lång tågresa stående och föreseningar. Men det har vart en bra dag annars:)
Hoppas ni har det fint!
 
Puss Malin

Hemma hos Kärleken

Nu sitter jag hemma hos min kära Christian i Kungälv. har precis mummsat i mig en sallad och nu blir det nog filmkväll och mys. Kommer hem imorgon runt 4 tiden och tills dess kommer jag nog att vara ganska inaktiv här, vilket jag i och för sig har vart lite idag också.
Mammas häst hittade de inget fel på inne på kliniken heller. Så nu har vi en halt häst och inget vet vad det kan vara....Det blir nog en ny utredning av hältan igen.

Idag gjorde jag ett inköp som jag är jättenöjd med. Visar det imorgon.

Filmdax!

Ha det underbart=)

Kram

Rutigt från TopShop



Topshop har fyllt på med massa snygga rutiga skjortor.
 Den blårutiga är min favorit=)

Kram ♥

En hel hög med otur

Idag ska vi in till kliniken igen med min mammas häst. Tredje besöket vi gör där på en månad, varje gång med olika hästar. Min egen häst, har vart skadad sedan slutet av maj då han vrickade sig illa i hagen. Minst ett halvårsvila och återbesök varje månad blev hans recept.
Igår var vi inne med min systers nya häst som hade ett blåsljud på hjärtat. Detta upptäcktes i samband med att han hade kolik i lördags natt. Lite tur där, då det visade sig att det var en hjärklaff som läckte lite, och det skulle inte påverka honom något nämnvärt.
På kvällen åkte vi till veterinären här hemma i trakten med min mammas häst. Hon har vart halt lite till och från ett tag. De gånger vi undersökt henne innan har hon inte visat någon hälta och sett helt ren ut. Men igår visade hon äntligen hältan inför veterinären, och det blev inte bättre än en remiss till kliniken idag. Antagligen en spricka i hovbenet. Är det nu man borde börja ge upp? Det verkar inte som om det ska ta slut någon gång....

Jag håller alla mina tummar och tår för att våra hästar ska bli bra snart. Innan jul hoppas jag att jag ska kunna börja skritta min fina häst.

Kramar


StockholmStreetStyle



Bild från Stockholmstreetstyle.feber.se

Att så enkelt kan vara så snyggt!

Kram Malin


Music Notes

 
TopShop igen! Tycket dessa plagg är fantastiska. En klänning och ett linne i samma stil. Fina med noter längt ned.
Klänningen skulle jag matcha med ett par strumpbyxoer eller leggings i spets och ett par svarta lackballerina.
Linnet vore snyggt ihop med ett par mörka stuprör, ett pärlhalsband och en svart kofta med guldknappar.
Tänk så snyggt=)

Puss Malin

Quiltat

   

Jag älskar quiltat, inte bara på väskor.
Såg dessa ballerina från Din Sko i Göteborg och jag funderar fortfarande på om jag ska köpa ett par eller inte. Snyggt att pryda med en gulsbrosch istället för rosetten på vardera sko.
Ankelbootsen kommer från Asos. Snyggt med rosetten ibak!
 
Kramar

Godmorgon Torsdag

Solen skiner lika fint idag. Igår hade vi 31 grader i solväggen mitt på dagen. Helt underbart! Hösten är en himla fin årstid bara solen tittar fram.
Imorgon ska jag åka till kärleken. Pappa ska åka till kusten med sina arbetskamrater så jag tänkte lifta med han. Då slipper jag åka tåget som brukar vara så fullt på fredagar.
Dags för frukost och sedan en prommenad.

Kram ♥


Nya byxor

  

Jag känner ett litet sug efter nya jeans, ett par ljusa sådana. Gina Tricot har bra jeans och jag var nästan säker att de skulle ha ett par ljusa som jag skulle kunnat kika på i Göteborg. Men tji fick jag.
Trettons hemsida hittade jag 3 par byxor jag gillar.

Ljusa stuprör från Chep Monday
Baggy  byxor från The Local Firm
Svarta blanka stuprör från Cheap Monday

Kram Malin

Ellos Mail Outlet

 
Vad har jag missat egentligen?
Klickade in på Ellos Mail Outlet genom någon sida. (kommer tyvärr inte ihåg vilken) Och så hittade jag dessa. En stickad busnelliknande kavaj. Fanns tyvärr inte i marin. Det konstiga är att det står att den finns i marin men på bilden är den vit. För endast 95 kr kanske man kan beställa hem en och se vilken färg man får?
Finns även i svart och röd.
Den kristreckrandiga vita kavajen kostar 125 kr och den finns även i marin. 

Ellos Mail Outlet har massa rea på olika varor och här kan du klicka in för att komma dit. 

Jag beställde en vit och en röd stickad kavaj, samt en marinblå lite kritsteckrandig kavaj. Gick på ca 350 kr och i kassan stod det avdragen rabatt : 868 kr. Inte illa!

Kram  ♥

Resminnen

När Engla skrev idag att hon var ressugen kunde jag inte annat än att tipsa henne om Dominikanska republiken.
Jag och min kärlek var där i två veckor under månadsskiftet mars till april i år. Jag fick en resa i julklapp och när vi funderade på vart vi skulle åka så hittade jag en restresa till just DP. Visste inte många som vart där så det var lite osäkert hur det skulle se ut. Bilderna lockade ju i alla fall.
Och ja, det var finare än bilderna. Helt underbart! Vi hamnade på Apollos sämsta hotell, ändå ett trestjärnigt hotell med frukost som ingick. Inte illa. Vi bodde i Cabarete på norra sidan, som har en lång vacker sandstrand och många trevliga resturanger längs med stranden. Apollo erbjöd runt 20 utflykter man kunde göra tillsammans med dem. Vi red i djungeln en dag, åkte på jeepsafari, snorklade på Paradise Island, solade på Bacardi Island och besökte Puerto Plata och bärnstensmuseet samt en romfabrik en dag. Alla de andra dagarna så njöt vi av det vackra vädret.
Vad jag inte tänkte på första dagen var att splen är stark där nere, så jag smörjde bara en gång. På kvällen var jag en kräfta minst sagt, Och det gjorde ont!
Korten vi tog är tagna med en Nikon.... D40 tror jag att det är...


Första dagen i solen vid hotellets pool


Lunch på resurang Blue cabarete alldeles intill stranden


Liten vy av Cabarete Beach


Soussoa


Samana, på väg till Bacardi Island


På Bacardi Island


Souvenirshop


Vy över Bacardi Island


Ridtur  (vi fick rida förbi platser där se spelat in delar av Jurassic Park)


En glad snorklare


Framme vid paradise Island (snorklingen var paradiset)



En ganska tam Pelikan

Kram Malin

My new boots


Här är ännu ett av mina inköp jag gjorde i lördags. Ett par Vagabond från Nilson. Jag prövade de jag sett ut på din sko, men de var så himla slappa i skaftet så de satt inte speciellt smickrande. Dessa satt tajt om hela vägen upp och slutar ungefär 3 cm nedanför knät. Jag blev kär. Så nu står de här hemma och ska klackas om till en gummiklack istället för plast. Varför gör man inte med gummi från början när plasten bara slits bort? Lustigt!

Kram Malin
 

God förmiddag onsdag

Hej!
Gårdagen blev inte alls som tänkt. Det var så fint väder så jag var ute och njöt istället för att plugga. Fy mig! Och idag skiner solen lika härligt, så det blir säkert inte mycket gjort idag heller. Vem vill sitta inne och lyssna på föreläsning då?
På kvällen hade jag tänkt att åtminstone göra lite, men min fina häst fick kolik. Det gick över runt 3- tiden inatt och vi har fått bevaka honom varannan timme hela natten. Men nu mår han bra igen och verkar jättepigg. Det känns verkligen skönt.

Hoppas alla har lika underbart väder som det är här just nu:)

Kram ♥

Shoppat









Detta var vad jag inhandlade i helgen. Blev inte så mycket av det jag tänkt men en del.

Over knee strumpor från Gina Tricot
Spetshårband från HM
Marinblå quiltad västa med guldkejda  från Friis & company (köpt på Raglady)
Midjeskärp från Gina Tricot
Pälshalsduk från HM Herr
Linne med rosett från Rut Mfl
Vit T-shirt från Rut Mfl
Stickad väst från HM

Hitade även ett par underbara stövlar som jag ska visa lite senare:)

Kram

H&M Divided autumn/holiday collection 2008






Bilder från Nitro:licious (hittade länken hos Anni)

H&M släpper snart sin nya Dividedkollektion för hösten och vintern. Spännande för alla oss som inte har en trendavdelning nära, vi får njuta av snygga kläder i de flesta H&M:s butiker. Kollektionen släpps under oktober månad. 
Gillar den marinblå jackan med pälskrage. De svarta långa handskarna med rosett är underbara!
Den cerisa koftan såg jag faktiskt i butiken redan igår. Fanns i fler fina färger.
Puderrosa koftan kommer dock in på trendavdelningen nu under oktober månad.
Finns en massa fint och jag är glad att divided kommer med nytt och fint.

Spana på!

Kram Malin

Godmorgon Tisdag

Idag är det pluggandet som gäller igen. Har diverse föreläsningar och lite andra uppgifter som ska göras. Ska försöka lägga in bilder på det jag köpt lite senare:)
Hoppar ni får en underbar dag!

Kram

Kofta från HM Trend


Denna puderrosa koftan inhandlade jag i lördags. Har äntligen lyckats fota en sak jag köpt. Men jag provade den igen idag och bestämde mig för att inte behålla den ändå. Jättefin i kvalitet och den har en söt gammelrosa färg, men den passar inte riktigt mig. Så den ligger uppe på tradera sedan en stund tillbaka. I en storlek 34.

Kram ♥

Lack hos HM


Hade inte sett dessa innan. Kanske har funnits på HM:s hemsida länge? 
Dessa lackleggings skulle jag ju i alla fall gärna vilja ha.

Kram ♥

Från helgen för 2 veckor sedan



Bilden är från för förra helgen då vi hade en utekväll med tjejerna. Här tar jag och Josse en paus i hennes bil innan vi kilar in på Terrassen. Såhär glad var jag. 

Puss Malin

Vilken helg!

Det har vart fullt upp hela tiden. Göteborg var kanonkul och det blev en hel del inhandlat som jag kommer att lägga upp antingen imorgon eller på tisdag. Ikväll hinner jag inte.
Min kärlek följde med mig hem igår så vi hade lite myskväll och idag har jag vart på tävling med syrran hela förmiddagen Sedan har vi flyttat saker från lägenheten hela eftermiddagen. Och nu har jag min första lugna stund men den vara inte så länge. Ska ut till hästarna och pyssla med dem. Återkommer senare!
Hoppas ni haft en kanonhelg:)

Kram Malin

Shoppingdags

Snart åker vi mot Göteborg. Då blir det shopping för hela slanten!
Hörs senare

Kram Malin

Hur kunde jag missa?


Hur kunde jag missa denna cardigan på HM:s hemsida?
Jättesöt lite längre modell med dekorativa rosetter på fickorna. En beige kommer lastad hem till mig!

Kram

Pälsväst



Bik Bok kommer nu med en pälsväst. Så snygg tycker jag! Tänkte passa på att haffa en nu när jag ska till Göteborg så jag ringde till butiken. Tydligen så var deras leverans försenad så om ungefär 2 veckor finns den i butik. Synd för mig! Kanske blir en ny resa dit.

Njuter ni av solen idag?

Kram ♥

London Fashion Week





Bilder från Sofismode.se

Härliga bilder från London Fashion Week. Älskar den översta klänningen med fjädrar. Give me!

Puss Malin

Lite shopping to Do

På lördag ska jag , Julia och Mikaela åka till Göteborg och shoppa lite. Att bo långt ifrån en storstad är lite jobbigt då man missar de flesta roliga nyheter i de större affärerna, till exempel Hm Trend som är en favorit.

Positivt är ju istället att kläderna här inte säljs slut lika fort på till exempel Gina Tricot.

Det finns fördelar och nackdelar med allt.

Jag har lite förutbestämda plagg jag tänka att inhandla. Så jag har gjort en fin lista.

√ Längre stickad tröja
√ Marinblå tights
√ Vit T-shirt
√ Pälsväst eller halsduk

Sedan får jag se vad jag finner för annat kul=)
Ska passa på att prova de stövlar jag har sett ut hos Din Sko, om de finns i butik.
Pratade med Mickan idag och hon var verkligen på shoppinghumör. Julia hade redan sett ut ett antal plagg hon ville ha på Bik Boks hemsida. Kommer bli en härlig dag!

Idag har det vart en slö dag. Jag känner mig lite krasslig och hängig nu så jag ska nog snart knyta mig för dagen.
Hoppas ni haft en bra dag

Kram Malin


Axelremsväskan

 

Axelremsväskan är en goding. En kedja på axelremmen känns väldigt lockande, eller en rosett.

Dessa från Asos gillar jag! Svart funkar ju dessutom till det mesta.

Kram


Skulle vilja ha


Älskar dessa repliknande armband från Accessora. Grymt snygga! De är designade av Angela Gotborn och finns i diverse färger. Marin och beige är dock mina favoriter.

Kram ♥

Dubbelknäppt



Dubbelknäppning på koftor och tröjor blir mer och mer populärt, inte bara på kappor. Älskar denna från Nina Jarebrink. Är i unisexmodell och har dessutom flätade knappar. En snygg detalj!
Skulle vilja ha!

Puss Malin


Snyggt och praktiskt på fossingarna

       
Uggsen med rosetten och Jodphurskon i lack kommer från Asos. Uggsliknande skor har jag faktiskt aldrig ägt och dessa är jag sugen på. Varmt och gott att sticka ner fötterna i när det blir lite kallare.
Jag har redan köpt ett par lacksskor och det ångrade jag lite när jag såg dessa.

Kram Malin

Dagens onsdag

 

Ska alldeles strax kila iväg till skolan för en föreläsning och lite grupparbete. Slänger in dagens klädval lite snabbt bara.

√ Spetsfodral Gina Tricot
√ Jeans Replay
√ Pärlörhängen Guldfynd
√ Klocka Ellos

Puss


Dagens tisdag

 

Dagens outfit. Fick på mig min gamla kavaj som jag bytt knapparna på. Är egentligen en gammal tävlingskavaj som aldrig vart använd innan.
Jag har en ganska smutsig spegel. Bör nog putsa den!

Kavaj vintage
Vit top från HM
Jeans Cheap Monday
Halsband med hjärta vintage
√ Ballerina från HM
Väska från NukNuk


Kappa och knappar

 
Dessa knappar köpte jag när jag var hos kärleken i Kungälv i fredags. De hade en mysig sybod som sålde diverse tyger, knappar och annat smått och gott. Precis sådana hade jag tänkt mig.
Och detta är kappan jag ska sy på dem på. Den hittade jag på tradera och kunde inte motstå. Den innehåller hela 81 % ull och 20 % nylon.

Ett tips om du har tröttnat på en gammal jacka, kavaj eller kanske kofta, är att byta ut knapparna. Det ger ett litet lyft :-)
Bytte knappar gå en gammal kavaj igår kväll och den blev som en helt annan. Tänk vad mycket lite makeover kan göra.

Hörde ni förresten att modellen Alexandra Wahlgren har blivit misshandlad? Misstänkt är hennes pojkvän, en kändisprofil. Hon påstår att han är oskyldig i sin blogg och i tidningarna. Man vet inte riktigt vad man ska tro.... så det är lika bra att inte tro någonting.

Kram

En dag till skolan



√ Stickad kofta från HM
√ Lacklinne från Asos
√ Puderrosa kjol från TopShop
√ Örhängen Dazzling från Accessora
√ Beige axelremsväska från NukNuk
√ Spetsleggings från Ellos
√ Lackballerina från HM

Lacklinnet från Asos än ett plagg som står högt på min önskelista just nu.

Kram ♥

Tisdag morgon

Idag ska jag plugga för på fredag har vi redovisning. Första gången vi redovisar själva utan gruppen. Spännande!
Ska ta mig en stor kopp te och en smörgås, sedan ska jag sätta näsan i böckerna.
Hoppas ni får en fin dag!

Kram

Nyheter hos HM


Älskar de två vita blusarna. Speciellt den längre modellen. Men de var slut i min storlek. Attans!
Den randiga tröjan skulle jag kunna tänka mig att mysa i hemma.

Hittade ni något spännande?

Kramar

Skinn hos Halens



För den som är sugen på ett par brallor i skinnimaitation eller en snygg skinnväst har Halens både och.
Västen skulle jag matcha med en långärmad, tajt vit top eller en stor T-shirt.
Priset för byxorna är 399 kr och västen kostar 299 kr.

Puss Malin

Streetstyle inspiration



Bilder från Stockholmstreetstyle.feber.se

Hur snyggt är inte detta då? Andas stil! Pälsjacka är nog inget för mig men en sådan här väst är välkommen.

Kram ♥

Nu säljer jag denna


Beställde denna koftan från TopShop när Kate Moss kollektion kom. Var tyvärr för stor för mig så jag har bestämt mig för att inte behålla den. Synd, för jag gilla den..


Ligger på Tradera här

Kram

Bilder från tävlingen


Laget, från vänster: Emma Lindqvist på Rikorschett, Monica Andersson (red Wellington), Katarina Lyxell på Donsson och jag på Higge


Jag och Higge

Details




TopShop kör hårt med detaljerna och det blir verkligen jättesnyggt!

Svart linne med guldkedja
Svart linne med rosett
Rosa linne med volanger
Vit top med spetsdetalj

Kram

Hemma och trött

Är hemma från tävlingen nu. Det blev en inte alltför tidig morgon då min första start gick vid 11:45. Första klassen gick helt ok. Mr Higgins, som hästen jag red heter, skötte sig bra. I andra klassen gick han jättebra och det slutade med en andraplats för oss och vinst med laget. Så var min dag gjord :-) Känndes super!
Ska försöka lägga upp lite bilder senare. Nu ska jag ta en stor kopp te, fixa lite här, och sedan gå ut och pyssla om min egen häst lite.
Hoppas ni haft en bra dag

Kram ♥

Godmorgon Söndag

Nu ska vi snart iväg på tävling i Grästorp. Laget har sin final idag och vi får se hur det går:)
Hopaps ni får en solig och underbar dag!

Kram Malin

Höstens/Vinterns främsta kläd- och sko trender



√ Basplagg
√ Spets
√ Skinnbyxor
√ Kilklackar
√ Kappar och jackor i härlig färg
√ Rutigt
√ Knähöga stövlar
√ Pälsjacka och pälsväst (fusk tycker jag)
√ Detelajer t.ex rosetter, spets m.m
√ Västar
 √ Starka färger kombinerade med varandra
√ Stora halsband och armband
√ Leggings, tajts och strumpbyxor i härliga färger och mönster

Vad tycker ni om höstens trender?
Har suttit och knåpat en stund och det finns så mycket mer snyggt som slår som trend men jag tog det allra främsta. Är det något annat som skulle kunna läggas till på listan?

Basplaggen dominerar min garderob i höst. de kan man sedan matcha med detaljer och stora halsband/armband.
Jag älskar spets, det är absolut en favorit. Har inte alls tröttnat på det.
Skinnbyxor och en pälsjackakommer jag nog inte att bära i höst. Det är inte riktigt jag. Men någon pälsdetalj är välkommen, även en pälsväst.
Jag har inte hittat någon höst/vinterjacka som har fallit mig i smaken. Skulle gärna ha en cerise i rätt modell men det blir nog en svart ändå.
En rutig skjorta vill ja ha! Älskar TopShops.
Ett par knähöga stövlar har jag redan spanat in hos Din Sko, så de kommer någon gång att stå i min garderob. Några Kilklackar har jag inte funderat på ännu. HM:s är annars jättefina!
Jag älskar detaljer så det går hem hos mig. Rosetter framför allt!
Stickade västar vill jag ha i olika färger att ha över T-shirts och långärmde toppar.
Strumpbyxor, leggings och tajts säger jag absolut inte nej till. Gärna till det mesta som inte går med jeans eller byxor.

Kram♥

Underverk för håret

   

Bilder och info från Åhlens


PHC är en noga framtagen hårvårds- och stylingserie som håller hög kvalité i allt från innehåll till förpackning. Serien består av produkter i fyra serier, noga anpassade för olika hårtyper. Lila serie för slitet hår, grön serie för extra volym, rosa serie för färgat hår och vit serie för lyster.
 

Innan jag åkte till Göteborg igår så provade jag den rosa serien och blev allt annat än besviken. Hårinpackningen gör verkligen underverk. Håret känns lent länge, inte bara när man precis har sköljt ur inpackningen.
Rekommenderas starkt!

Kram Malin


Hemma igen

Hemma från Götet nu. har haft ett ett underbart dygn med tacokväll, strosning på stan och kärlek♥
Hemma igen och ska fixa lite inför tävlingen imorgon och pyssla lite med bloggen också tänkte jag.
Hoppas allt är bra!

Kramar

Dagens - Fredag

 

Ska alldeles strax åka till Göteborg,tänkte bara lägga upp dagens outfit. Bilden är något sudig. Åh, jag behöver verkligen en ny kamera.

√ Marinblå kofta från Forever 21
√ Svart Topp från HM
√ Chinos från Kappahl
√ Klocka från Ellos
√ Pärlörhängen från Guldfynd

Dags att sticka.
Vi hörs

Kram ♥

Ingen skepparjacka för mig




Jag var jättesugen på att beställa denna Skepparjacka från HM, halva priset och allt. Men jag var lite osäker och begav mig ut på stan, upp till HM och provade för att prova den. När jag lyfte den från galgen så hade det fastnat en massa trådar från andra kläder på den , och nere i kanten hade den dragit åt sig damm från golvet.
Med hundar hemma i huset så insåg jag snabbt att det inte skulle funka.  Jackan är gjord av 60% ull, 15% akryl och 15% poleyester samt 10% viskos. Poleyester och akryl är exempel på Syntetfibrer. De bildar lättare statisk elektricitet som gör att tygerna drar åt sig smuts och fångar upp fukt.

Synd, annars helt okej passform.  Att tänka på om man har djur hemma är just att köpa en jacka men mindre syntetfibrer. i. Självklart fastnar smuts och hår på de flesta tyger men man kan försöka akta sig för de värsta.=)

Kram Malin

Leggings a´la spets

    

Dessa kom från Ellos nu i veckan. Sådär ser de ut i nätbutiken, och såhär ser de ut på. När jag tog upp dem kunde jag absolut inte se hur jag skulle kunna komma i dem alls. De var minismå. Men de gick bra när man töjde lite på dem. De är något små i storleken så en storlek större än normalt rekommenderar jag att ta.

Puss Malin

Godmorgon Fredag!

Har varit uppe med tuppen idag och tagit en ridtur på Higge, grannens häst. Solen skiner och luften är fruktansvärt frisk. det är härligt!
I eftermiddag åker jag till min kärlek i Göteborg och imorgon förmiddag åker jag hem igen. På söndag ska vi tävla, jag och Higge. Ska bli jättekul!
Innan dess har jag lite att göra så det är bäst jag sätter fart. Frukost först!
 Kram ♥

En dag till jobbet


Skulle absolut kunna tänka mig att gå i detta en dag på jobbet. En ganska casual outfit.

√ Väska från Bags and Fashion
√ Kavaj i oversize från Ellos
√ Långärmad topp från HM
√ Jeans i smal modell från HM
√ Sko med rosettdetalj från TopShop
√ Armband med hjärtan från Bags and fashion

Kram ♥

Dagens outfit

Jag är ganska dålig på att fota dagens outfit, men nu ska jag försöka skärpa mig lite :)



Idag har jag på mig:

√ Topp vintage
√ Tights från Ellos
√ Skärp från HM
√ Pärlörhängen från Guldfynd

Ännu en Miu Miu Lookie

 
Dock i svart denna gången. Denna är ganska lik den som fanns hos Asos. Tycker den är jättesnygg! Har lite puffiga ärmar och ser fint figursydd ut.
Något jag skulle kunna tänka mig att ha till jul=)
Kommer från Style By Stars.

Puss Malin

Om Forever 21


Idag kom denna kabelstickade koftan hem till mig och den är värd varenda krona. Innan när jag har beställt från Forever 21 så har kvaliteten på kläderna kännts lite sådär. En del kläder har vart fina, andra dåliga i sömmar, tyg osv. Men denna var absolut ingen besvikelse.
Behövde inte betala någon tull denna gång heller, trots att det gick på lite över 600 kr. För er som undrar lite om Forever 21 så tänkte jag ge lite information.

√ Frakten
varierar med hur mycket man beställer för. Är dock ganska dyr. En beställning för upp till 50 dollar ger en frakt på ca 40 dollar. En beställning för under 100 dollar ger en fraktkostnad på ca 45 dollar. Idag står dollarn i ca 6,6 kr.
√ Tull kan man åka på att betala. Vissa har jag hört beställt för runt tusenlappen och sluppit tull, andra säger att gränsen går vid 500 kr inklusive fraktkostnaden. Tullen ligger annars på 12% av den totala beställningssumman inkl frakt. Det tillkommer också en moms som tullen tar ut på 25 %.
Hur mycket tull man kan komma att få betala kan man räkna ut på tulverkets hemsida med hjälp av avgiftsguiden.
√ Storlekarna då. Jag är en normal small, men beställer alltid en storlek större, alltså en M. Nederdelarna är framför allt små, och överdelarna blir ganska små över bysten om man har lite större byst. Koftorna jag beställde nu tog jag slutligen i M efter mycket funderande, och de passade bra.
√ Retur kan man göra. Paketet innehåller en färdigadresserad klisterlapp precis som när man beställer hos HM, som man bara kan klista på och skicka tillbaka. Det kostar dock en del att returnera och det får du själv stå för.
√ Förpackningen är super. Det kommer i en låda och absolut ingen plastpåse. Sedan är kläderna packat i papper.
√Om kläderna inte passar tipsar jag om att man säljer dem på tradera. Där är de ofta eftertraktade. Nu när dollarn är påväg upp igen så blir det dyrare att beställa hem och lite enklare att handla från tradera. Det fins också många boende eller resande i USA som köper klädern från butikerna och lägger ut dem på Tradera.

Hoppas det var till hjälp. Fråga gärna om det är något mer ni undrar som jag kanske kan svara på:)

Kram Malin

Beslutsångest

      
Såg hos Stephanie att man med rabattkoden 8234 får 50% på en valfri vara hos HM. Och då jag tvekar över denna skepparkavajen från HM så får jag något ambivalens. Har svårt att bestämma mig för svart eller marin.
Har hittat dessa knappar och sy på men frågan är vilken färg de passar bäst till.  Någon som har jackan, och vad tycker ni om den?

Kram Malin

Drömma

   

Surfade in på Net a Porter igår kväll, och önskade att jag vore pengarik. Finns så mycket fint, men smakar det så kostar det.

√ Lila klänning
från Camilla and mark, 550 dollar
√Grå stickad cardigan med rosett från Miu Miu, 670 dollar
√ Grå jacka/kappa från Rick Owens Lillies, 770 dollar
√ Svart cocktailklänning från Marchesa, 3300 dollar

Drömma kan man:)

Idag ska jag plugga plugga plugga!

Kram Malin

Beckhams frisyr



På de flesta mediasidor pratas det om Victoria Beckhams nya frisyr. Jag tycker hon passar kanonbra i den. Hon var supersnygg i sin blonda page men detta är snäppet vassare. Snyggt!

Kram Malin

Bags and Fashion


 
Bags and Fashion har hemskt mycket fina grejjer för en inte allt för dyr peng.
Gillar armbanden och örhängena starkt. Väskor har de i massor och de liknar många olika designerväskor. Finns i äkta skinn eller fejk. Denna svarta väskan skulle jag gärna äga!
Skärpet är nog dagen finaste internetfynd. Himla vackert! Kostar 298 kr.

Puss Malin

Kate Moss by Top Shop




Bilder från TopShop

Den nya höst/vinter kollektionen av Kate Moss har kommit ut. Finns en himla massa fint att längta efter.
Jag bestämde mig för den grå koftan med hjärtan på. Underbar!
Vad gillar ni hennes kläder?

Kram

HM - Basplaggen är en favorit

                  
                

Basplaggen är mångas favoriter i år. Och igår blev det lite av basplaggens kväll.
Två långärmade toppar med lite stretch i, en svart och en vit.
En svart cardigan som påminner lite om en stickad kavaj. Har den redan i vit och nu var det halva priset. Gick inte att motstå.
Skepparkavajen! har inte beställt den än men är jättesugen på den marinblå. Tycker dock att knapparna är tråkiga, men såg att Therese tipsade om attt man kunde byta ut knapparna. Så jag ska spana lite efter snygga knappar innan jag bestämmer mig. 

Kram på er


Godmorgon Tisdag

Idag är det fullt upp. Ska söka fram en vetenskaplig artikel om åldrande relaterat till kultur eller genus nu på förmiddagen. Senare finns det 3 föreläsningar att titta på och kläder att sortera in i min nya garederob.
Bäst att sätta fart. Ska försöka lägga upp det jag beställde hem från HM igår också!
Hörs sen

Kram ♥

MTV Galan




Bilder från Msn Starlounge

Inatt var det dags för MTV Music Awards och jag har hittat mina guldkorn på röda mattan.
Från vänster - Miley Cyrus, Lindsay Lohan, Lauren Conrad och Tara Connor.

Lindsays klänning är absolut min favorit, en lila fodralklänning. Hon bär den så himla fint!
Sedan gillar jag Mileys skor också, de skulle jag absolut vilja ha.

Vilka tyckte ni bäst om?

Puss Malin

Från HM



Idag fick jag hem dessa tre basplagg från HM. Den svarta och den vita toppen påminner om Gina Tricots fodralklänning, är bara lite kortare. Jättefin kvalitet också:)

Ikväll ska jag nog lägga en oder till från HM med lite basplagg och så är det ju lite rea.
Med dessa kom också ett par lackballerina, och de var jättefina, men för små. Tog min vanliga storlek men kanske de är små i storleken? Så jag ska byta dem:)
Hoppas ni har en bra dag

Puss Malin

Dagens



Måndag morgon och jag ska alldeles strax iväg på grupparbete. Slänger bara snabbt in dagens klädsel. Blev en kofta från Gina Tricot och ett par jens jag hittade i helgen. Tror att de också är från Gina Tricot. Till det också pärlörhängen.
Hörs senare:)

Puss Malin

Chicy

  


Bilderna är från Chicy

Jag fick ett mail från Chicy precis att det fyllt på sitt lager med märket "SZ by Shez". Kunde inte låta bli att spana in vad det var för kläder och hittade mycket fint. Är ganska mycket inne på Koftor och kappor nu. Har inte hittat någon kappa jag tycker om än men denna grå gav mig lite av ett ha begär. Det enda som får mig att fundera är att det bara är trekvartslång ärm. Jag vill ha långa ärmar så man kanske inte alltid måste ha långärmat under.
 Och mysiga koftor kan man aldrig få för mycket av=)
Även en klänning smög sig in på min önskelista. Det fanns ingen vidare bra bild på den, är i alla fall en axelbandslös klänning med volangspets nedtill. Söt som socker.
Har ju bara beställt en gång från Chicy innan (Miu Miu kopian) och vet inte alls hur kvaliteten på deras övriga kläder är. Någon som vet?

Puss Malin

Trött

Nu känner jag mig alldeles färdig. Har hållt på och burit möbler och diverse andra grejjer hela dagen. Skjussade precis min kärlek till stationen. Dags var dags för han att åka hem och jobba. Just dte, blir inget Estland utan han får stanna hemma och jobba i Göteborg. Det gillar jag ♥
Snart ska jag gå och hämta in hästarna, sedan ska jag ta en powernap. ska bli underbart!

Puss Malin

Utekväll

  

Igår blev det utekväll med tjejerna. Hade jättekul!
Detta var kvällens outfit. Miu Miu inspirationen blev jättefin när jag sytt klart den, och jag vände på den och då blev den ännu snyggare på. Är så nöjd med den klänningen!

Idag ska vi flytta alla möbler från lägenheten så det är fullt upp.
Hoppas ni har en bra dag=)

Puss Malin

Inspiration Rachel Bilson




Jag älskar Rachels stil. Hon lyckas dessutom se snygg ut i det mesta.
Den första bilden tycker jag ger bra inspration till hösten och här kommer lite tips om man vill kopiera den rakt av.


          
                       

Koftan och den långa polotröjan kommer från HM
De knähöga stövlarna kommer från Din Sko
De flätstickade strumpbyxorna och väskan kommer från Ellos


Puss Malin

Garderobsrensning




När man sticker huvudet längst in i garderoben hittar man ibland saker som man glömt att man har. Jag hittade detta som jag tyckte var mycket användbart i höst/vinter.
Väskan i "mc - Typ". Gissa vart den är ifrån? Ullared för 3 år sedan. Hela 79 kr.
Svarta pumps jag ärvt av min mor. Enkla och jättesköna. Skitsnygga till ett par jeans.
Mina älskade stövlar från Din Sko. De visste jag ju att jag hade och har tänkt att använda även i år.  De är de bästa jag någon gång haft. Kanske får ett par kabelvirkade vita sockar sticka upp lite över skaftet emellanåt.

Puss Malin

Korsetter

            

Bilder från TopShop & Forever 21

Jag vill verkligen ha en fin korsettop. Såg en på trendavdelningen på HM i Göteborg för 2 veckor sedan. Fanns bara i svart, och jag ville så gärna ha den i puderrosa, men den var slut. Fanns på Avenyn fick jag höra, men tåget skulle gå så jag hann inte springa dit. Retsamt.
Dessa är också fina. Den vita/ljusgrå och den blommiga är från TopShop och den svarta från Forever 21.

Puss Malin

Lördag morgon

Idag är det lördag och efterlängtad helg. Regnar även idag, och ännu mer än igår.
Vårt internet funkar inte idag, och inte heller den fasta telefonen. Antagligen så beror det på allt regn som kommer. Har aldrig vart med om det innan. Tur att min snälla syster kunde låna mig sitt mobila bredband.
Ska alldeles strax åka till lägenheten för att röja ur de sista kläderna som är kvar. Sedan ska jag åka en sväng till en god vän. Hon är nyss hemkommen från Rhodos och det ska bli jättekul och höra hur hon haft det.
Hoppas ni får en bra dag!

Puss Malin

Gossip Girl


 

I början av veckan startade säsong 2 av Gossip Girl i USA, och tacka vet jag att ladda ner. Besviken blev jag absolut inte, lika bra som alltid.
Älskar klänningarna som Taylor Momsen (Jenny) och Leighton Meester(Blair) bär i i just första avsnittet.
Blair vs Jenny? Jag tycker att Blairs klänning är snäppet finare.

Nu blir det godis, en film och en varm filt.

Verkar förresten inte som om min stilmall kommer att ändra på sig. Kanske gör den det över natten. Får se.

Puss Malin

Ursäkta röran, jag bygger om!

Håller på och gör om bloggen lite. Ser bra ut när jag förhandsgranskar, men så blir den inte bra sedan.
Färgen ändrar sig inte och headern heller. Det kanske fixar sig om en stund, vad vet jag. Kommer nog se lite konstigt ut en stund i alla fall. Ursäkta

Såhär ska det se ut



Puss Malin

Tights och leggings för hela slanten


           


Både Frida och Anni har tipsat om dessa i spets från Ellos, oh jag gillar dem massor, så nu är de på väg hem till mig. Även dessa svarta. Tänkte bunkra upp lite inför hösten då det kommer bli en hel del av den varan.

Puss Malin

Hemmagjort

  

Har letat efter ett liknande halsband länge nu, och inte hittat något, så jag försökte fixa ihop ett själv, och här är resultatet. Ska ha ett längre pärlhalsband till det också så att det blir lite mer fylligare på längsen. Rosetten är egentligen ett hårspänne men det funkar kanon att ha på både diadem till halsband, i håret, som detalj på skon, på väskan med mera. Fler tips?
Ska införskaffa mig fler rosetter!

Puss Malin

Gammalt och upphittat



Hittade denna godingen i mammas garderob. Frågade om jag fick ta den och det fick jag. En gammal axelbandsväska i indianstuk. Har 4 st remmar som går upp över axeln, 2 vita och 2 bruna. Har även jättefina vita sömmar.
Vilket fynd!



Fredag

Idag är det fredag morgon och regn. Att det regnar gör inte så mycket för jag ska ändå pyssla mest inne idag. Ska fortsätta rensa garderoben och städa lite. Ikväll blir det nog lite umgånge med ett par vänner, sedan ska jag ut och prommenera min fina häst också. Han är skadad och får bara gå på prommenader så det gör vi nästan varje kväll.

På måndag åker kanske min kärlek till Estland för att jobba. Han har bott hos mig nu sedan maj och arbetat här i Vara, men nu ska han ut på nya uppdrag. 3 veckor utom honom kommer att bli tomt.

Puss Malin

Fint i håret

                               
Jag skulle gärna smycka håret med dessa. Diademet med rosetten och det flätade hårbandet kommer fårn från F21. Jag är mycket för rosetter känner jag. Det flätade hårbandet skulle jag verkligen vilja ha.
Asos har detta diadem med flätat fejkhår. Hade de haft det i brunt hade jag slagit till direkt. Det ser riktigt äkta ut och går ner bakom nacken så man kan ha det under sitt eget hår. Det gör att flätan ser riktigt ut.

Haft en bra dag?

Puss Malin

Fick den idag



Det gick visst fortare än vad jag trodde. Idag kom den, Miu Miu lookisen. Jag håller med Engla om att den va ganska dålig i sömmarna, men helt ok. Och jag gillade inte  det svart på den, det satt ganska taskigt. Så jag tog bort det, och då blev den såhär.
Mycket bättre enligt mig. Den satt dessutom mycket snyggare. Perfekt att ha lite spets under som sticker upp istället.
Den behåller jag!

Puss Malin

En dag till skolan med Forever 21



        




Detta skulle jag absolut kunna tänka mig att ha på mig till skolan. Allt från Forever 21.
En underbar kavaj matchat med svarta byxor eller jodphurs och dessa söta skor. Under skulle jag ha denna randiga top.
I håret skulle det passa jättefint med ett diadem med en rosett. Svart eller vitt, det är vilket som.
Vad tycker ni?

Puss Malin

Miu Miu kopian



Denna är enligt Chicy på väg hem till mig. Har väntat spänt på den ganka länge nu. Sedan fick jag se att Engla också fått hem en, och hon var inte alls nöjd. Jag trodde också att materialet skulle vara bomull men jag är inte ledsen för att det är ett glansigare material, snarare mer nöjd. Så det ska bli spännande att öpnna brevlådan imorgon och prova denna fina klänning.
 Idag ska jag rensa ur min garderob i lägenheten. Nu när jag och syrran ska flytta hem igen så ska jag försöka skapa lite ordning i garderoben.

Puss Malin

Forever 21



Om jag skulle lägga en order från F21 skulle jag absolut vilja ha med dessa.
Klänningen skulle vara fin en utekväll med ett vitt pärlhalsband och spetstight till.
Koftan är snygg och ser mysig ut. Har dessutom mycket fina knappar:)
Ska kika vidare på dreas hemsida och se om jag kan finna fler fynd.

Puss Malin

Onsdag

God morgon!

Idag ska jag till jobbet och vistas där större delen av dagen.

Hade tänkt mig att lägga bud på ett sådant där underbart spetsfodral från Gina Tricot idag, på Tradera såklart. Men nu, 5 timmar innan auktionen går ut så är den redan uppe i 600 kr. Lite väl mycket för min del, men det ska bli spännande att se vad den slutar på.

Allt väl annars?


Puss Malin


Ny väska?



Beställde ju som sagt en väska tidigare idag, men gick förbi denna på Lindex och ett "ha begär" väcktes.
Den är snygg och fyller en funktion (är miljövänlig). Självklart bra att ha grejjer i.  Kanske kan jag ha den till skolan, är ganska rymlig.
149 kr är inte så farligt mycket. Det tål att tänkas på. Vad tycker ni?

Puss Malin

1 st kofta



Hittade en härlig kofta/tröja på Vero Moda idag. Var längesen jag hittade något hos dem. Jätteskön var den, kabelstickad och marinblå. Kan inte bli bättre?

Puss Malin

Till stan



Nu ska jag åka till stan, lämna av lite böcker, fika med Sofia och kika en snabbis i affärerna.

Har på mig
Jodphurs från Lindex
Spetslinne från Rut Mfl
Cardigan från Gina tricot


Puss Malin

TopShop







Mycket riktigt fick jag min kjol från TopShop. Den var slutsåld i min storlek så jag fick ta en 12, alltså en medium mot lite large. Den var för stor men lätt att sy in. Så det är gjort och här är kjolen. Den ser tråkig ut när det inte är ljus riktat mot den, men när man är ute och solen skiner så glänser den jättefint. I'm Happy!

Puss Malin

Lite shopping

           

Klickade hem lite från NukNuk idag. Det blev en svart väska med guldkedja runt axelremmen, samt den mysiga mössan med en söt rosett. Brukar inte använda mössa men i år ska jag göra ett försök.
Fick hem jackan för ett par veckor sedan som jag vann på tradera. En gul ull DKNY. Men ja, den var verkligen inte som förväntat. Saknade knappar, var sönder i ärmen, hade fläck och var nopprig. Och den var enligt säljaren ny. Så den åker tillbaka. Har hittat en ny jacka jag tänkt bjuda på om priset inte sticker iväg.

Puss Malin

Godmorgon

Idag är det ny dag, Tisdag, kanske veckans mest onödiga dag.
Ska fortsätta med pluggandet, för imorgon ska jag in och jobba igen. Måste hitta en bra vetenskaplig artikel om äldre och kultur. Det kommer nog ta en stund.
Väntar också på att min kjol från TopShop ska komma idag=) Spännande!
Bubbleroom verkade inte öppna sin shop alls igår, och inte idag heller. Kanske de kommer igång idag?

Puss Malin

Favoriter

Jag har 3 absoluta favoriter gällande bloggare, om mode då såklart.
 Anni som bloggar mycket om snygga kläder man kan ha till vardags och fest. Hon har i princip alltid en dagens outfit och vintagetips från tradera. Det gillar jag.
Engla kan man ju inte missa. Det vet väl de flesta. Bloggar också mycket om dagens outfit.
Shecity upptäckte jag ganska nyss. Har en härlig stil och roliga inlägg att läsa.

Det var min topp 3. Det finns så många duktiga!

Föreläsningen om PTSD var riktigt spännande, nu är det dags för ännu en om en annan ganska vanligt psykiatrisk sjukdom, ätstörning.

Puss Malin

På posten





Idag trillade denna härlighet in i min brevlåda. En T-shirt från Black Book. Såg den på Amanda Bergs blogg och visst är den fin?
Är dock lite liten, ska byta till en storlek större så att man kan ha den till ett par strumpbyxor. Eller är den bra som den är?

Puss Malin

Sätta igång

Idag är det måndag morgon, skolan har börjat och jag har gått ner till att arbeta en dag i veckan. Så nu kan jag börj blogga ordentligt, för det senaste har det gått på halvfart, om ens det. Dåligt har det vart i alla fall.
Idag ska jag jobba på några inlägg, plugga och så väntar jag spänt på att Bubbleroom.se ska öppna sin webbshop idag. Tänkte att de kanske redan gjort det vid 00.00 inatt, men icke då. Kanske kommer igång senare.
Nu gäller en föreläsning om posttraumastiskt stressyndrom. Spännande.
Vi hörs
Puss Malin

RSS 2.0