Snyggt i höst


Bild från Stockholmstreetstyle.feber.se


Högst upp på min önskelista står just nu denna kavaj/kofta från Busnel. Underbar! Men smakar det så kostar det.
Isabella (Blondinbella) bär verkligen upp den på bästa sätt.
Vill ha!

Utgång





Igår vart det utgång. En mycket revlig kväll med nära och kära.

Har på mig Klänning, vintage, skor från Din sko.

Puss Malin


Frukost- en mycket god vana


Att äta frukost ger många fördelar. Den gör dig skärpt,, håller sötsuget borta och får dig på gott humör.

Att hoppa över frukosten är ett vanligt misstag och absolut inte bra, de vet nog de flesta vid det här laget. Efter nattens fasta behöver glukosnivån i blodet öka för att hjärnan skall få energi. Utan energi fungerar inte hjärnan så bra som den skulle kunna fungera. Uppfattningsförmågan och reaktionsförmågan är nedsatt. Det tar också längre tid att minnas saker och ting.
Att hoppa över frukosten i tron att det gör dig smalare är inte den rätta vägen. Många överviktiga startar en ny bantningskur genom att inte äta frukost. Faktum är dock att de flesta äter färre kalorier, totalt sett under dagen, om de äter en näringsriktig frukost. Utan frukost får man lättare ett oregelbundet matintag och måltiderna kan bestå av olämplig mat som ger mycket kalorier. Det är ju så mycket svårare att motstå kakfatet eller nötskålen om magen är tom och blodsockret lågt.

Frukosten är alltså dagens viktigaste måltid. I måndags lyssnade jag på radion och hörde om en forskare som menade på att frukosten bör täcka ca 40% av dagsintaget av mat. Då minskar sötsuget och även småätandet enligt honom.
Sagt och gjort, så har jag nu provat detta i 4 dagar och vet ni vad, han hade nog så rätt man kan ha!
Viktigt är också att äta ofta men i mindre portioner. Det ska helst inte gå mer än 3 timmar mellan varje måltid för då ökar risken för att man återfår sötsugen.
En rejäl frukost ska innehålla mycket fiber och kolhydrater samt ett lågt innehåll av fett. .
En frukost som innehåller mycket kolhydrater hjälper även till att fylla på kolhydratlagret i musklerna. Med välfyllda förråd kan man få kraft att exempelvis cykla till jobbet. Bra kolhydrater får du genom att äta, flingor, müsli, bröd, mjölk, gröt och frukt. 
Fil med Kellog´s All Bran, macka och en frukt och ett glas juice är för mig den ultimata frukosten. Ett tips om man har problem med att äta frukost direkt när man har gått upp är att vänta en stund. Man kan äta den när man kommit till jobbet eller gå en prommenad innan så man hinner vakna till och känna sig hungrig.
Ofta är det svårt att hålla tiderna när man är iväg och då kan det vara bra att ha lite frukt med sig eller kanske lite sötmandlar att gnaga på.

Puss Malin

Torr hud - Värd varje krona


Natusan 24 Hour Moisture Milk för torr hud -
hjälper till att stoppa de tre tecknen på torrhet.
Ger varsamt 24 timmars fukt och hjälper till att motverka de tre tecknen på torr hud:
 *Reducerar stram hud.
*Reducerar flagande hud.
*Återger lyster till livlös hud.
För dagligt bruk, tränger snabbt in i huden utan att kladda.

Denna lotion håller verkligen vad den lovar. Huden känns fuktig en lång tid, men absolut inte kladdig, och dessutom får huden faktisk mer lyster.
Den kostar ca 36 -40 kr på ICA. och priset gör att man kan smörja in sig ordentligt och man behöver inte vara rädd för att slösa.

Puss Malin


Lyx vs budget, eller?


        
Är jättesugen på att par lackskor nu. Kikade runt och hittade dessa från Repetto och H&M. De från Repetto (La Redoute) kostar 1379 kr och de från H&M 129 kr. Vilka är vilka då?
Jag tycker de är jättelika, det som gör prisskillanden är att Repettos är i äkta skin.
Jag tror ändå att jag ska klicka hem ett par från H&M. Finns dessutom i lite olika färger. Den gröna är jättefin.

Idag har jag jobbat och vart iväg och tränat med grannens häst. Regnet har öst ner idag så vi fick bege oss till ridhuset.
Min kamerasladd har vart borta länge nu, men idag hittades den så snart ska jag börja lägga upp lite bilder så ni kan se vad jag har att bjuda på.

Puss Malin

One nigth out with Asos

                                                 

Idag är det Lillördag, och utgång för många. Om jag skulle gå ut skulle jag absolut vilja klä mig i denna aoutfit från asos. Klänningen är en axelbandslös med jättesöt rosett ifram, kostar ca 400 kr.

Någon som har någon annan fin idé på en snygg outfit för en utekväll?

Puss Malin
  

Varmt om knoppen

                    


Godmorgon!

Vädret är inte det mysigaste idag heller, så idag sak jag sitta inne och mysa med en god kopp te och kika på ett avsnitt av One tree Hill. Jag har hittat en jättefin jacka på tradera som jag hoppas kunna bjuda hem idag. Den är precis en sådan som jag vill ha. Hoppas hoppas!
Spanande lite på NukNuk:s hemsida och hittade en jättefin mössa, helt rätt. Den funderar jag att lägga vantarna på så småningom. Den är handgjord och finns bara i begränsat antal så det känns som man får ta tillfället i akt. Finns med matchande benvärmare om man är sugen på det.

Har ändrat utseende på min blogg nu. Fick hjälp av en Kille som heter Oskar men min header. Den blev superfin. Kan varmt rekommendera Oskar om ni vill ha hjälp med en header.

Vad gör ni i detta vädret?
Puss Malin

Inspriation- Gossip Girl

Gossip Girl är en stor inspirationskälla för det kommande modet. Leighton Meeste, som spelar Blair, är min främsta stilikon i serien. Hon bär ofta kläder med utstickande färger som matchas helt rätt. Även mycket detaljer som spets och rosetter. Har nog aldrig sett något på henne som inte fallit mig i smaken.
En annan tjej som alltid lyckas se trendig ut är Taylor momsen, som spelar Jennie, Dans lillasyster.
Gossip Girl stylist heter  Eric Daman och nog är han duktig!

 
 

To wear i Höst

Min höstlista

Överdelar

Stickade koftor, gärna oversized till ett par tights

T-shirts

Toppar med mycket spets eller rosetter som detaljer. Även rutor

Spetsklänningar

Kappa i någon härlig färg, gärna annat än svart och grått.

Halsduk och sjal med gulddetaljer

 

Nederdelar

Stuprör i mest mörka färger

Färgglada tights och leggings, även spets

 

Accessoarer

Diadem i diverse glada färger

Halsband med stora detaljer

Pärlor

Rosetter på accessoarerna

Lite större väskor, gärna i läder och mycket färg

Stickade tummvantar

 

På fötterna

Lackskor, pumps och ballerina

Stövlar och stövletter i läder eller läderliknande material, gärna med lite fransar

 

Färger

Marinblått

Rött

Svart

Vitt

Grått

Gult (gärna senapsgult)

Cerise

 

 

Nu när sommaren går mot slutet så brukar de färgglada kläderna få övervintra i garderoben och färger som svart, grått och brunt, kanske även vinrött, brukar användas flitigt. Det är lite tråkigt tycker jag. Men modet i höst pekar däremot mer åt det färgglada hållet. Det är bra det!

Jag kommer att satsa på en jacka eller kappa i en mer ovanlig höstfärg, kanske cerise eller gul. Röd är också fint, lite mer vanligt.

På fötterna kommer stövlarna och stövletterna vara bruna eller svarta, men mina svarta strumpbyxor eller tajts, kommer jag att sticka ner i ett par färgglada pumps eller platta skor. Pumpsen har jag inte riktigt lärt mig att gå runt i så de platta skorna går först. De är dessutom inte lika hala att gå i de dagar isen ligger på gatan.

Jag är ett stort fan av stuprör och tycker att de håller även i år. Mörka, svarta eller blåa, går alltid hem. Men i år kommer jag även att ha en aning mer färgstarka jeans. Kanske ett par i cerise.

 

Det var riktigt kul att göra listan. Nu vet jag lite mer vad jag ska titta efter när jag shoppar inför hösten.

 

Puss Malin


Snyggt, rätt och smart

 

Delias har en himla massa snygga T-shirts, och köper man 3 st får man 10 dollars rabatt, ca 60 kr då. De finns med en rad olika tryck, och de här ligger under kategorin Posetive Messaging.
T-shirten tror jag kommer att vara en hit i höst, gärna oversized med någonting tajt nedtitill.

Idak ska jag börja pula på min höstlista. Såg också att Ellos katalogen hade landat i båst tidningsställ, oöppnad. Så den ska jag kika igenom.
Hoppas alla har en bra dag.

Puss Malin

Nytt och höst påväg

        

             

Hej!
Malin heter jag, är 21 år gammal och bor i Falköping. har ett starkt intresse för mode och kläder, så här kommer jag att skriva lite om det jag har på mig, mina inköp, modetips och annat smått och gott. Hoppas ni gillar det:)
Annars gillar jag att umgås med mina vänner, äta gott och träna.

Nu har jag suttit större delen av förmiddagen och funderat över höstens inköp. Även om det inte är höst än, så kändes det så när jag klev ur bilen i morse. Så det är nog dags att kika lite på vad höstens utbud har att erbjuda.

De båda koftorna är från Forever21.com. Gillar speciellt den svarta med rosetten vid kragen. Forever21 är inte bara hemskt billigt nu när dollarna är så låg, utan också mycket lätta att handla med. Sist jag beställde tog det inte ens en vecka innan paketet landade i min hemstad. För er som undrar är kvaliteten på kläderna ganska lik HM:s. Vissa kläder är super och andra håller en tvätt.
Skorna är från Dinsko.se och känns alldeles perfekta för kyliga dagar då man behöver stoppa ner raggsockor för att hålla tårna varma. Jag tillhör den gruppen som hellre har något snyggt än varmt på fötterna, men i år ska jag försöka tänka om och kombinera valen.
Väskan såg jag i Hm:s butik i förra veckan och blev kär. Såg idag att man kunde köpa den även på deras hemsida. Den är riktigt snygg och passar bra med skorna.  

Funderar även på att göra någon sorts lista över vad jag kommer att satsa på i höst. Såg att Engla hade gjort det och det verkade kul.

Vad gör ni i regnet?  

Puss Malin

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0